4. Međunarodni studentski simpozij - International Burch University

4. Međunarodni studentski simpozij

Svečanom otvorenju  4. Međunarodnog studentskog simpozija su prisustvovali predstavnici BURCH univerziteta, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Prištini, Univerzitet Zirve, SS-a. Ćirila i Metodija, Univerzitet u Beogradu, Ambasade SAD kao i  univerzitetski profesori i studenti.

Prisutnima se obratio rektor BURCH univerziteta Prof. Dr Teoman Duman; Koordinator simpozija i dekan Fakulteta za obrazovanje Prof.Dr. Azamat Akbarov; Šef Odsjeka za engleski jezik Univerziteta u Sarajevu Prof.Dr. Srebren Dizdar i Nathan William Meyer iz američke ambasade u Beogradu i predsjednik studentskog Parlamenta Kemal Nedžibović.

Nakon pozdrava i uvodnih izlaganja studenti su imali priliku da prisustvuju radionici Nathan William Meyer i saznaju više o Ulozi  engleskog jezika u globalnom društvu.

Studentski simpozij u organizaciji BURCH univerziteta svake godine uz pomoć institucionalnih partnerima, ugosti 100 učesnika, koji su do sada ostvarili zapažene rezultate kako pojedinačno tako i u grupi. 40 učesnika iz Hrvatske, Kosova, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Turske, kao i učesnici svih državnih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji su imali svoje predstavnike.

4. Međunarodni studentski simpozij objavio je svoje analize u Knjizi sažetaka.

Na završnoj svečanosti svim učesnicima uručeni su certifikati.