Admir Salihagić, Kenan Kadušić, Fatima Mašić na Erasmus + programu razmjene u Lublinu - International Burch University

Admir Salihagić, Kenan Kadušić, Fatima Mašić na Erasmus + programu razmjene u Lublinu

20362

20362

Univerzitetski koledž poduzetništva i administracije u Lublinu bio je mjesto susreta predstavnika međunarodnih univerziteta koji su svojim prisustvom obogatili 15. međunarodnu sedmicu razmjene. Predstavnici koju su otputovali ispred Burch univerziteta su: dekan za IBU studente Admir Salihagić, asistent na Odsjeku za engleski jezik i književnost Kenan Kadušić i asistentica na Odsjeku za eletkrotehniku Fatima Mašić.

Ovaj univerzitet jedan je od naših prvih univerzitetskih partnera  sa kojim uspješno sarađujemo još od 2015. godine. Ovaj univerzitet je naš vjerni partner koji nam pruža podršku što se tiče same organizacije mobilnosti i razmjene osoblja i studenata i time pokazuje veliku zainteresovanost i želju za održavanjem stabilne i dugoročne saradnje.

,,Posjetiti univerzitet koji ima dugogodišnju tradiciju i koji radi sa velikim brojem stranih studenata je odlično iskustvo. Sretan sam što sam imao priliku razmijeniti iskustva sa predstavnicima drugih univerziteta i uvidjeti na kojim poljima mi moramo još poraditi. Vratio sam se sa mnogo korisnog znanja, sa sjajnom pozitivnom energijom  i bogatim iskustvom”, istakao je dekan Salihagić.

Ravnodušna nije ostala ni asistentica Mašić koja kaže: ,,Što se tiče mog utiska nakon razmjene, moram reći da sam dobila jedan novi vid razumijevanja prakse i sistema rada u obrazovanju u drugim zemljama. Stekla sam veće razumijevanje i opuštenu reakciju na socijalnu, jezičku i kulturnu raznolikost. Bila je to odlična prilika za poboljšanje kompetencija stranih jezika. Kao rezultat mogu reći da sam vođena tim iskustvom dobila veću motivaciju i zadovoljstvo u svom svakodnevnom radu.ˮ

Mišljenju i utiscima kolega pridružio se i asistent Kadušić, novi član akademskog osoblja Odsjeka za engleski jezik i književnost koji je za kraj istakao: ,, Putovanje u Lublin bilo je nevjerovatno iskustvo koje mi je pružilo jednu drugu percepciju vlastitog rada. Dobio sam priliku da se bavim velikim brojem pitanja i tema, da pojedinačno i u grupama učestvujem u raspravama i budem dio tematski organizovanih radionica i informativnih sesija. Upoznao sam stručnjake iz moje oblasti s kojima sam razmijenio vrlo bitnih informacija o radu našeg odsjeka. Kulturne i zabavne aktivnosti koje su bile podjednako naglašene i od strane organizatora i učesnika bile su posebno korisne za uspostavljanje saradnje s drugim univerzitetima.ˮ

Prezentacija Burch univerziteta  izazvala je interes mnogih učesnika od kojih su dva univerziteta već inicijatori sklapanja nove saradnje, a to su :  predstavnici Univerziteta iz Albanije, te Međunarodni koledž NIDA (ICO NIDA) iz Bangkoka, koji su našem Uredu za međunarodnu saradnju već poslali prijedlog za sklapanje saradnje i dogovaranje zvanične posjete.

Zahvalni smo Univerzitetu u Lublinu koji je i ovog puta ugostio naše predstavnike i omogućio im perspektivu širenja, održavanja i unaprijeđenja uzajamnih interesa i uključenosti u proces planiranja budućih aktivnosti i projekata sa drugih ustanovama.