Ambasador Republike Poljske Andrzej Krawczyk posjetio Burch univerzitet - International Burch University

Ambasador Republike Poljske Andrzej Krawczyk posjetio Burch univerzitet

Gospodin Krawczyk se susreo sa rektorom prof. dr. Damirom Marjanovićem, kao i sa prorektoricom prof. dr. Sanelom Klarić gdje su diskutovali o trenutnoj situaciji univerziteta kao i o planovima za buduću saradnju. Na sastanku su također prezentovane i aktivnosti naših studenata kao i njihov pogled na obrazovni sistem univerziteta.

Studenti su imali priliku prisustvovati predavanju o transformaciji Poljske kao i o fazama koje  je ona prošla  na putu učlanjenja u evrpsku uniju (EU).  Ovaj dio je bio posebno interesantan prisutnima zbog toga što je  gospodin Krawczyk kao nekadašnji član pregovaračkog tima Poljske u procesu pristupanja EU prenio ne samo teorijsko već i praktično znanje koje posjeduje o ovoj temi.

Budući da je ambasador mnogo vremena posvetio istraživanju historije, iskoristio je svoje znanje da upotpuni predavanje mnoštvom anegdota i vrijednih lekcija koje nas prošlost može naučiti.

Na kraju predavanja studenti su imali priliku razgovarati o glavnim problemima s kojima se suočava Bosna i Hercegovina , ali i o potencijalnim načinima njihovog rješavanja.

Ambasador je također bio upriličen privatnim razgledanjem Internacionalnog Burch univerziteta, gdje su profesori i studenti različitih fakulteta imali priliku prezentovati svoje trenutne aktivnosti kao i rezultate ličnih istraživanja.

Posjeta je završila riječima zahvalnosti, kao i nadom da će prijateljstvo Ambasade Republike Poljske i Internacionalnog Burch univerziteta potrajati još dugi niz godina.