Ambasadorica Francuske, Claire Bodony, podržala projekat izgradnje Studentskog paviljona - International Burch University

Ambasadorica Francuske, Claire Bodony, podržala projekat izgradnje Studentskog paviljona

Projektu su se pridružili mnogi partneri, fakulteti, studenti i prijatelji ali i ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini na čelu sa uvaženom abasadoricom Claire Bodony.

Ovo nije prvi put da ambasadorica Bodony podržava projekte  BURCH univerziteta ali je od velikog značaja jer se radi o jedinstvenom projektu studenata iz cijele Bosne i Hercegovine.

Rektor BURCH univerziteta, Prof. Dr. Teoman Duman u razgovoru sa gošćom istakao je kako je zahvalan i sretan da je ambasada Francuske prepoznala važnost ovakvog projekta kako za visoko obrazovanje tako i za jedinstvenu BiH, te je obećao nastavak aktivnosti i napredovanje institucije akcentirajući rad s našim studentima.

Prilikom posjete Univerzitetu i nakon otvaranja Ljetne škole ambasadorica Bodony istakla je da je zadovoljna ovim projektom i zahvalna svima koji su ga podržali ali se posebno osvrnula na studenta rekavši:

„Vi ste naša najveća snaga. Vi ste nosioci ovog projekta. Zadovoljstvo nam je pomagati mlade i sposobne ljude koji grade „zelenu“ budućnost“.

Na obostrano zadovoljstvo  BURCH Univerziteta i ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini dogovoreni su i budući zajednički projekti.

Više o Ljetnoj školi i izgradnji Paviljona pročitajte na: https://www.facebook.com/StudentPavilion/?fref=ts

#GoBURCH