Amra Hašimbegović održala predavanje o marketingu na BURCH univerzitetu - International Burch University

Amra Hašimbegović održala predavanje o marketingu na BURCH univerzitetu

Amra je započela predavanje malim eksperimentom. Fotografisala je publiku, a potom prokomentarisala kako se svaka osoba u istom trenutku bavila ličnim marketingom. Svako pojedinačno je promijenio svoju pozu i pokušao da izgleda bolje. Kako je naša predavačica nastavila, lični marketing je zapravo pokušaj privlačenja pažnje. Čak i način na koji se ljudi oblače govori dosta o njima, a to i jeste način „pakovanja pojedinca“. Lični marketing je, zapravo, proces prodavanja samog sebe. Međutim, kako je Amra spomenula, za studente je bitno da komuniciraju i svoje profesionalne interese. Najbolji način da se to uradi jeste kroz društvene mreže i to je odlična prilika za prezentaciju sposobnosti i ciljeva budućim poslodavcima.

Lični marketing jeste način na koji hodamo, ali i razgovaramo u našim svakodnevnim životima. Kao što je Amra izjavila, svaki pojedinac može i treba da utiče na to kako ga drugi percipiraju. Kao eksperiment, naša predavačica je pozvala dvoje studenata kako bi obavila kratak intervju za posao. Studenti su pitani uobičajena pitanja, a njihovi odgovori i ponašanje su procijenjeni. Nakon toga, Amra je bila dostupna da odgovori na intervju pitanja od strane studenata. Kroz primjere, pokazala je koje je ponašanje zapravo potrebno da bi se ostvarili dobri rezultati.

Nakon što je naša gošća odgovorila pitanja iz publike, predsjednica Studentskog poslovnog kluba, Kanita Jahić, uručila je zahvalnicu za izdvojeno vrijeme i održano predavanje na Burch univerzitetu.