Britansko vijeće za akreditaciju akreditovalo Burch univerzitet - International Burch University

Britansko vijeće za akreditaciju akreditovalo Burch univerzitet

Internacionalni Burch univerzitet je dobijanjem i druge međunarodne akreditacije potvrdio svoju jasnu opredijeljenost ka osiguranju kvaliteta koje pruža svojim studentima, te još  jednom dokazao da s razlogom nosi titulu najboljeg privatnog i prvog poduzetničkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Više od 30 godina BAC je odgovorna agencija za postavljanje standarda u nezavisnom sektoru visokog obrazovanja, a svoju akreditaciju dodjelili su stotinama univerziteta kako u Velikoj Britaniji, tako i širom svijeta. Kako navode iz BAC-a oni pomažu studentima, roditeljima, agencijama i svim ostalim zainteresovanim stranama širom svijeta da pronađu kvalitetno obrazovanje.  BAC akreditacija je garancija visokih standarda i potvrda da visokoškolska ustanova zaista nudi kvalitetno obrazovanje.

“Ponosni smo jer je još jedna međunarodna akreditacija, koja dolazi iz Velike Britanije, dodijeljena našem Univerzitetu. Ona je potvrda predanog rada našeg tima koji konstantno radi na poboljšanju obrazovanja za naše studente prateći evropske i svjetske standarde.  Studenti kojih je sve više, kako iz Bosne i Hercegovine tako i ostalih zemalja, su to prepoznali i biraju da stiču obrazovanje na Burch univerzitetu“, istakao je prof. dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burch univerziteta.

Ovom prestižnom akreditacijom Internacionalni Burch univerzitet je dobio međunarodno priznanje i nezavisnu ocjenu kvaliteta kojom se potvrđuje da Univerzitet ispunjava visoke standarde koji se zahtijevaju od visokoškolskih ustanova, te da su obrazovanje i naučno-istraživački rad u skladu sa Evropskim standardima i smjernicama (ESG) za osiguranje kvaliteta, koji se primjenjuju u evropskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA).

„Posebno je Bosni i Hercegovini potreban ovakav način obrazovanja, jer mi stvaramo nove generacije studenata koji će nakon studija biti spremni za tržište rada i prepoznatljivi kao kreativni, inovativni i spremni da kritičkim pristupom nude rješenja i ostanu u svojoj zemlji”, dodao je prof. dr. Mersid Poturak.

BAC je druga britanska akreditacija dodijeljena Burch univerzitetu. Krajem 2019. godine Burch univerzitet je akreditovan od strane ASIC agencije, a prije nekoliko dana uspješno je završen i redovan proces akreditacije od strane Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, a po preporuci Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH.