Prečice

Dec 21, 2011

Osvojite stipendiju na našem univerzitetu

I ove godine Internacionalni Burč univerzitet organizuje ispit na osnovu kojeg će biti dodijeljene stipendije i popuste na troškove školarine


Internacionalni Burč univerzitet dodjeljuje stipendije u punom iznosu za sve studijske programe. Potrebno je samo učestvovati na prijemnom ispitu i ostvariti što bolji rezultat!
Najbolji će dobiti stipendije u punom iznosu, a ostalima nudimo popuste na školarinu u rasponu od 70% do 5%.

Prijemni ispit sastoji se iz dva dijela:


* Kvalifikacijski ispit * koji će biti održan u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine. Za više informacija upitajte pedagoge u Vašim školama.
Kvalifikacijskom ispitu mogu pristupiti svi učenici završnih razreda srednjih škola, a postavljena pitanja će biti u skladu sa nastavnim planom i programom za srednje škole. Ispitom su obuhvaćena pitanja iz oblasti prirodnih i društvenih nauka i to u formi ispita opšteg znanja.

Nakon završetka kvalifikacijskog ispita upravama škola koje su učestvovale i blagovremeno dostavile ispitne odgovore, Internacionalni Burč univerzitet šalje rezultate svih učesnika. Napominjemo da se ispitni odgovori ocjenjuju tehničkim pomagalima tako da je isključena svaka mogućnost malverzacija u rezultatima. Konačni rezultati sa imenima učenika također će biti objavljeni i na web stranici Univerziteta.

 

* Prijemni ispit za stipendiju * kome pristupaju učenici koji su zadovolji kriterije prethodno održanog kvalifikacijskog ispita. Prijemnom ispitu učenici pristupaju na način da prvo odaberu željeni studijeski program na Internacionalnom Burč univerzitetu, a na osnovu tog izbora biće im dodijeljena ispitna knjižica za određenu oblast:
Ekonomski fakultet,
Edukacijski fakultet,
Fakultet za inžinjering i informacijske tehnologije

Datum održavanja prijemnog ispita je 21. 04. 2012
Mjesta održavanja ispita su veći gradovi u BIH (Sarajevo, Mostar, Bihać, Travnik, Tuzla, Zenica, Goražde) a na oficijelnoj stranici Univerziteta blagovremeno će biti objavljene detaljne informacije o vremenu i školama u kojima će se moći pristupiti ispitu.
 

PRIMJERAK ISPITA

 

Način dodjele stipendija

Na osnovu rezultata prijemnog ispita za stipendiju formira se rang lista za svaki od studijskih programa na našem Univerzitetu, i to prema najvišem broju osvojenih bodova.
Učenik koji je prvi na listi dobija punu stipendiju, odnosno besplatno školovanje na željenom programu.
Učenik koji osvoji drugo mjesto ima pravo na 70% popusta na iznos školarine na studijskom program koji je odabrao i tako dalje u skladu sa pravilima za dodjelu popusta navedenim ispod.


1. mjesto – 100% stipendija; besplatno školovanje

2. mjesto – 70% popusta na školarinu

3. mjesto – 50% popusta na školarinu

4. Od 4. – 20. mjesta – 30% popusta na školarinu

5. Od 21. – 40. mjesta – 20% popusta na školarinu

6. Od 41. – 60. mjesta – 10% popusta na školarinu

7. Od 61. – 80. mjesta - 5% popusta na školarinu

 

Pratite oficijelnu internet stranicu Univerziteta jer će svi rezultati i relevantne informacije biti objavljene na stranici.
Za dodatne informacije obratite nam se putem telefona 033 944 400 ili elektronske pošte [email protected]
 

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf