Prečice

Chevening prestižni globalni program vlade Velike Britanije otvara aplikaciju za stipendiranje
Sep 04, 2015

Chevening prestižni globalni program vlade Velike Britanije otvara aplikaciju za stipendiranje

Chevening stipendije su globalni program stipendiranja u vladi Velike Britanije , finansirane od strane Ureda vanjskih i Commonwealth (FCO) i partnerskih organizacija


 Stipendija  nudi mogućnost studiranja od  jedne  godine master studije na bilo kojem  od vodećih univerziteta u Velikoj Britaniji, a dodjeljuju se za  buduće lidere   širokog  spektra  područja i to:  Evropske studije (uključujući i integraciju u EU), Zakon o javnim poslovima  (uključujući Vladu i politiku), Ekonomija (uključujući ekonometrije i statistike), Sigurnosne studije (uključujući kriminologije, upravljanje rizicima i pravde).

Program pruža jedinstvenu priliku za lidere sutrašnjice za izgradnju globalne mreže kontinuiranog profesionalnog značaja i da se uspostavi socijalni, kulturni, akademski  i  komercijalni  partnerski odnos sa Velikom Britanijom.

„Nakon nedavnog povećanja investicija u shemi iz FCO, zadovoljstvo nam je da budemo u mogućnosti ponuditi oko 1.500 stipendija širom svijeta, uključujući  i Bosnu i Hercegovinu. U svjetlu ove nedavne ekspanzije mi istražujemo sve puteve u zemlji koje  bi se mogle  koristiti za povećanje svijesti o programu i ukupnom broju  aplikacija.

Aplikacije za Chevening stipendije vrši se putem interneta na  www.chevening.org a rok za prijem prijava je 3. novembra u 00:00 GMT (u podne po britanskom vremenu). Prijave pristigle nakon tog datuma neće se obrađivati.

Kandidati  trebaju  čitati online upute kako bi znali kriteriji za podnošenje prijave za izbor Chevening stipendije. Za sva  dodatna pitanja i  informacije na raspolaganju je  sajt:  www.chevening.org