Prečice

Dec 08, 2011

Neformalno druženje studenata s profesorima

Studenti se okupili na večernjem druženju sa Rektorom i profesorima


U srijedu, 7. decembra u univerzitetskoj Divan kafeteriji veliki broj studenata sastao se sa prof. dr. Hüseyinom Pademom, rektorom Univerziteta, i njihovim profesorima. Organizator događaja bila je gđa. Sevim Yilmaz, majka jednog od studenata, koja se također pobrinula za zakusku.


Rektor Padem obratio se studentima i dao im nekoliko savjeta kako da unaprijede proces učenja, kao i za probleme u svakodnevnom životu. Rektor je istakao da svi studenti su imaju mogućnost obratiti se svojim profesorima, kao i svim administrativnim instancama, čak i Rektoru, kako bi pronašli najbolja rješenja u njihovom akademskom usavršavanju.


 

Događaj je također bio izvrsna prilika studentima za druženje, razgovor i razmjenu mišljenja, u opuštenoj atmosferi, sa velikim brojem profesora o svakodnevnim, kao i naučnim temama. Razgovarano je o mnogim zanimljivim idejama, čija bi realizacija pomogla u uspostavljanu bolje komunikacije na Univerzitetu.


 

Gospođa Sevim Yilmaz, kao glavni organizator, istakla se sposobnošću prikupljanja studenata i profesora, za koje je zajedno sa još nekolicinom brižnih majki pripremila ukusne obroke. Kraj druženja zaključen je organizovanim prijenosom i zajedničkim praćenjem utakmice turske fudbalske lige, a posebno su uživali okupljeni studenti.

 


Print: doc, pdf