Prečice

Dec 07, 2011

Članovi Lingvističkog kluba posjetili Općinu Stari Grad

Članovi Lingvističkog kluba Odsjeka za anglistiku, zajedno sa šefom Odsjeka dr. Azamatom Akbarovom 6. decembra posjetili su sarajevsku Općinu Stari Grad


Studente su primili su načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić i general Ismet Hadžić. Na početku susreta, načelnik Hadžibajrić izrazio je zadovoljstvo posjetom, nakon čega je gostima prezentovao osnovne informacije o Starom Gradu, značaju i historiji ove općine. Studenti su imali priliku postavljati pitanja i saznati detalje o najstarijoj sarajevskoj općini.


Posjetom su student naučili mnogo o Sarajevu, a načelnik Hadžibajrić pozvao ih je da učestvuju u velikom broju dešavanja i projekata koji će biti uskoro realizirani. Kroz aktivnosti o kojima su razgovarali, studenti Internacionalnog Burč univerziteta će steći nova iskustva i bolje se upoznati.


 

Dr. Akbarov iznio je nekoliko stavova o gradskoj kulturnoj, sportskoj i obrazovnoj infrastrukturi i pronalaženju najboljih angažmana za mlade kako bi poboljšali svoje obrazovanje, a također je govorio I o projektima Lingvističkog kluba i Odsjeka za anglistiku Burč Univerziteta.


 

Na kraju dr. Akbarov i članovi Lingvističkog kluba zahvalili su se Načelniku Starog Grada za topao doček i izrazili nadu za ostvarenjem dobre saradnje u skorijoj budućnosti, te je sastanak završen razmjenom poklona.

Gosti su nakon obilaska Staroga Grada, zaokružili posjetu ručkom sa Načelnikom u poznatoj ćevabdžinici Željo.
 

deprFrom2014 Print: doc, pdf