Prečice

Dec 26, 2011

Posjeta IBU studenata Parlamentu FBiH

Na 20. decembar grupa studenata sa Odsjeka za engleski jezik Internacionalnog Burč univerziteta, zajedno sa Šefom odjsjeka za engleski jezik, dr. Azamat Akbarovom, posjetila je Parlament Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.


Ljubazno dočekani, studenti su bili počasni gosti predsjedavajućeg  Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, gdin Denis Zvizdić, koji se srdačno zahvalio na posjeti.

Dr. Akbarov je također istakao svoju iskrenu zahvalnost za poziv, iskoristivši priliku da, u daljem razgovoru, govori o brojnim projektima realizovainim od strane Odsjeka za engleski jezik, s ciljem proširivanja vidika studenata.

Studenti su imali priliku postavljati željena pitanja gdinu Zvizdiću, o politici Bosne i Hercegovine, njenom uticaju na zaposlenost mladih i budućnosti  Bosne i Hercegovine.

U svojim odgovorima, gdin Zvizdić je iznio dovoljno argumenata da dokaže da Bosna i Hercegovina nije samo mjesto gdje susrećemo kulturnu šarolikost, već je i mjesto za velike investicije koje su početna tačka za svijetlu budućnost, posebno u glavnom gradu Sarajevu. 

Uz osvrt na historijske značajke, objasnio je na koji način je Bosna i Hercegovina evoluirala u mjesto velike perspektive i poslovnih mogućnosti, posebno za mlade. Gdin Zvizdić je zaključio da, znanje trenutnih generacija studenata je faktor koji će utvrditi perspektivu i budućnost Bosne i Hercegovine.

Na kraju, delegacija Univerziteta je izrazila nadu za saradnjom na budućim projektima a kao znak zahvalnosti, dr. Azamat Akbarov je uručio simboličan dar gdinu Zvizdiću, u ime Univerziteta.

 

Print: doc, pdf