Prečice

Dec 24, 2011

Studenti IBU posjetili GIK Oko

Članovi Biznis kluba Internacionalnog Burč univerziteta, posjetili su Štamparskog giganta Bosne i Hercegovine, koji im je otkio tajnu svog uspjeha.


U utorak, 22. decembra, studenti  članovi Biznis kluba, zajedno sa šefom Odsjeka za menadžment doc. dr. Ali Goksu i ostalim profesorima posjetili su grafičko izdavačko preduzeće Oko, vodeću kompaniju  u državi, poznatu po printanju Dnevnog Avaza.

 

Ovaj praktični čas bio je podijeljen u dva dijela. Prvi dio se odnosio na prolazak kroz postrojenje sa izvršnim direktorom koji je detaljno objasnio svaki korak u procesu produkcije, kao vrlo složenu i ozbiljnu radnju. Studenti su imali priliku upoznati se sa poslednjom tehlonogijom na ovom području poslovanja.

 

Drugi dio donio je razgovor sa generalnim direktorom gdinom Mevludinom Hamzićem i drugim menadžerima kompanije.  Domaćini su studentima objasnili na koji način organizuju posao, dobavljače, na koji način organizuju distribuciju, kao i ostale bitne stavke kompanije, gdje su studenti imali priliku postavljati pitanja prema stvarima o kojima uče na Univerzitetu i dobiti odgovore iz prve ruke.

Poslednji trenuci posjete bili su rezervisani za intervju sa Generalnim direktorom gdinom Hamzićem za BDC Info, magazin Biznis kluba Univerziteta.

Ovo je bio jedan od primjera u nizu posjeta i saradnje, gdje su studenti Internacionalnog Burč univerziteta imali priliku da usvoje praktično znanje.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf