Prečice

Dec 16, 2011

Pregled aktivnosti u okviru lingvističke sedmice

U okviru Sedmice lingvistike, Lingvistički klub pri Odsjeku za anglistiku, promocijom 7 različitih sekcija dokazao je da je klub otvoren za sve studente. Promocija kluba održana je od 12. do 14. decembra u prostorijama Edukacijskog fakulteta, a bila je namijenjena svim studentima Internacionalnog Burč univerziteta


U okviru sedmica lingvistike održano je nekoliko tematskih aktivnosti

  • promocija sekcija izložbenog karaktera
  • predstavljanje muzičkog i glumačkog talenta studenata
  • film & kokice
  • predavanje dr. Ramsburga

Prvi dan


Pažnju studenata zaokupila je aktivnost pojedinačnog predstavljanja svih sekcija Lingvističkog kluba; Klub čitalaca, debatna i filmska sekcija, magazin i bilten „Courier“, „Care for Others“, jezički kafe, kao i kviz znanja sa prikupljanjem bedževa, na osnovu kojih će se kasnije dodijeliti nagrade. Za interakciju velikog broja zainteresovanih studenata, pobrinulo 15 aktivnih članova koji su objašnjavali pravila i dijelili nagrade za tačne odgovore.


Kasnije tog dana, student 2. godine Jasmin Alić, poznatiji kao Bigga, imao je rap nastup i izveo specijalnu numeru napisanu za Edukacijski fakultet.

Drugi dan


Drugog dana ponuđeni su bogati sadržaji, gdje su studenti uživali uz različite igre, kvizove, poslastice i kafu sekcije Jezičkog kafea. Stara pisaća mašina u sekciji biltena „Courier“ izazvala je mnogo pažnje i svi su je željeli isprobati, dok je Klub čitalaca ponudio mnogo zanimljivih činjenica o poznatim piscima i njihovim djelima. Debatna sekcija, zahvaljujući prezentaciji osnivača Alme I. Milišić, privukla je mnogo novih članova. Studenti su također bili zainteresovani za filmsku sekciju, ali i organizaciju magazina „Courier“ i humanitarne akcije sekcije „Care for Others“. 

Dan je završen projekcijom novog animiranog filma.

Treći dan


Poslednjeg dana, u izložbenom dijelu studenti su mogli učestvovati u društvenim igrama, a Jezički kafe ponudio je recepte internacionalne kuhinje. Sa početkom u 11 sati održano je predavanje dr. John Ramsburg-a sa Univerziteta u Mičigenu, na temu multikulturalizma i engleskog jezika. Nakon predavanja pokazao se i student treće godine, Aldin Talić sa svojim „stand-up“ nastupom.

 


Sedmica lingvistike, koja će sigurno ostati upamćena kao uspješna, završena je ceremonijom dodjele priznanjanajuspješnijim studentima, koja su uručili rektor prof. dr. Hüseyin Padem i predavači dr. Azamat Akbarov i dr. Melih Karakuzu. Koktel povodom ceremonije zatvaranja lingvističke sedmice upriličen je uz muzički nastup uživo.

 


Print: doc, pdf