Prečice

Mar 23, 2012

Saradnja sa istraživačkim institutima Pakistana

Prof. dr. Abdul Razaque Memon, šef Odsjeka za genetiku i bioinžinjering sastao se sa predstavnicima različitih institucija za istraživanje u Faisalabadu, Lahoreu i Karachiju.


U potrazi za saradnjom na polju genetike, 07. marta prof. dr. Memon je posjetio Nacionalni institut za biotehnologiju i genetički inžinjering (NIBGE) u Faisalabadu. Direktor Insitituta prof. dr. Sohail Hameed, zajedno sa drugim osobljem, ljubazno je upoznao gosta sa njihovim radom i onim što Institut pruža.

Prof. dr. Memon je također posjetio jedan od najboljih univerziteta za menadžment, Lahore univerzitet za menadžment (LUMS), Centar za molekularnu biologiju Punjab univerziteta, Forman Christian koledž i sastao se sa prof. dr. Kauser A. Malik, eminentnim profesorom Biotehnologije, razgovarajući o mogućoj razmjeni studenata, zajdeničkom istraživačkom radu i ostalim vidovima edukacijske saradnje.

Od 11. do 12. marta, prof. Memon je posjetio Fakultet zdravstvenih nauka Univerziteta u Karachiju, Aga Khan Univerzitet i Internacionalni centar za hemijske i biološke nauke (ICCBS), gdje je održao seminar na temu analize transkriptoma i metaboloma Brassica-e.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf