Prečice

May 28, 2012

Ministar Oručević posjetio IBU

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, zajedno sa saradnicima, posjetio je Internacionalni Burč univerzitet, u okviru svoje prve službene posjete


24. maja, dr. Fahrudin Oručević, ministar Obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, posjetio je naš Univerzitet gdje se sastao sa rektorom prof. dr. Hüseyin Pademom, prorektorima i generalnim sekretarom. Za vrijeme sastanka u rektoratu, ministar Oručević je dobio generalne informacije o instituciji, trenutnom radu i planovima institucije.

Nakon toga, gdin Oručević je imao priliku vidjeti uslove rada Pripremene škole iz engleskog jezika, gdje je uslijedila prezentacija napredne tehnologije. Tokom daljeg obilaska, ministar je razgovarao sa studentima i osobljem, u okviru čega je posjetio i moderno opremljen laboratorij za genetiku i bioinžinjering, laboratorij za elektotehniku, biblioteku, Centar za američke i Centar za britanske studije.

Gdin Oručević je upoznao i jednog od naših dobitnika zlatne medalje na Infomatrix takmičenju u Rumuniji, Sabahudina Husića, koji je ukratko predstavio svoj projekt pred gostima.

Na kraju posjete, ministar Oručević je izrazio svoje zadovoljstvo ukupnim obrazovnim prilikama na Internacionalnom Burč univerzitetu i obećao da će pružiti podršku i pomoć instituciji, u okviru zvaničnih zakona.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf