Prečice

May 30, 2012

IBU predstavnici na STF 2012

Akademsko osoblje Internacionalnog Burč univerziteta učestvovalo na Sarajevo Tecnology Forum-u (STF) 2012


STF 2012 koji je održan od 24. do 25 maja, okupio je brojne istraživače, eminentne profesore i eksperte industrijskog sektora, koji su došli u Sarajevo da bi razmijenili ideje i raspravljali o trenutnim izazovima sa stručnjacima iz Bosne i Hercegovine.

Tema STF 2012 je bila Trends in the Future Internet Technologies: From Interconnected Objects to Broadband Services. Prof. dr. Abdulhamit Subaşı, dekanFakulteta za inžinjering i informacijske tehnologije bio je jedan od učesnika, sa projektom: Overview of Research Activities at International Burch University, pri dijelu foruma Research Initiatives in Bosnia and Herzegovina.

Gdin Subaşı je predstavio Univerzitet u svojoj sesiji, te svih šest projekata, koje su realizovale naše istraživačke grupe; Bioinformatics Research Group i Machine Learning and Data Mining Research Group.

STF 2012 je također imao za cilj povezivanje regionalnih centara, gdje je gdin Subaşı iskoristio priliku da ostvari kontakt sa svjetskim stručnjacima, ciljajući na saradnju sa Internacionalnim Burč univerzitetom.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf