Prečice

Jun 15, 2012

SSST, IUS i IBU potpisali MOU

Jučer je potpisan Memorandum o razumijevanju Memorandum of Understanding (MOU), između tri susjedna univerziteta


Sarajevo University School of Science and Technology (SSST) ugostio je predstavnike Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i Internacionalnog Burč univerziteta, 14. Juna, gdje je potpisan Memorandum o razumijevanju (MOU) od strane trojice rektrora; prof. dr. Ejup Ganić SSST rektor, prof. dr. Özer Çınar IUS rektor i IBU rektor prof. dr. Hüseyin Padem.

Memorandum je baziran na 5 glavnih tačaka zajedničkog interesa, gdje će institucije zajeničkim naporom tražiti rješenje. Tačke se odnose na sigurnost, prevoz, vizne olakšice za studente i akademsko osoblje, princip zapošljavanja radne snage, kao i na ostala pitanja koja su bitna za sve tri institucije.

Jedan od prvih zahtjeva, koji će zajednički biti upućen vlastima, jeste uvođenje javne autobuske linije, koja bi povezivala kampuse i centar Sarajeva, sa čim bi se znatno povećala dostupnost i mobilnost studenata i osoblja.

Memorandum je na snazi od jučer a definitivno će uticati na poboljšanje ukupnih uslova studiranja, kao i na kvalitet obrazovanja koje se nudi.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf