Prečice

Aug 01, 2012

IBU studenti na Iftaru u Istanbulu

Prošle sedmice, studenti Internacionalnog Burč univerziteta su iftarili u Istanbulu


29. jula, dvije grupe studenata koji učestvuju u Ljetnom programu stažiranja u Turskoj, posjetila je Ufuk koledž u Istanbulu, odnosno Općinu Istanbul. Druženje je organizovao šef Odjela za sport, kulturu i zdravlje Sait M. Dinç, s ciljem rezimiranja njihovog privremenog rada u Bank Asya and Surat Teknoloji kompanijama.

Domaćini Ufuk koledža su se istinski potrudili i pripremili poseban iftar, gdje su naši studenti mogli uživati u različitim turskim jelima i poslasticama.

Grupa čiji je iftar bio priređen u prostorijama Općine Istanbul, također je imala grandiozan obrok a sponzorisan je od strane roditelja jednog od studenata na praksi.

Poslije iftara, studenti su imali priliku podijeliti dosadašnje iskustvo sa stažiranja, kao i razgovarati o posebnom mjesecu u islamu.

Dobru vijest predstavlja činjenica da su svi naši studenti pokazali da posjeduju znanje, koje uspješno pretakaju u radne sposobnosti, što im je već obezbijedilo potpisivanje stalnog ugovora sa pomenutim kompanijama a jedini uslov je da unaprijede svoje znanje turskog jezika.

Kao i što su studenti zaključili, Internacionalni Burč univerzitet ih je dobro pripremio za početak karijere i srdačno se zahvaljuju cijelom menadžmentu.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf