Prečice

Sep 26, 2012

Stipendista Zlatan Husukić osvojio bronzanu medalju

Jedan od dobitnika sportske stipendije na našem univerzitetu za odlične rezultate u kategoriji taekwando-a osvajač bronzane medalje na balkanskom prvenstvu


 

Proteklog vikenda u Kiseljaku je održano Taekwando balkansko prvenstvo na kome je Zlatan Husukić, dobitnik sportske stipendije na Internacionalnom Burč univerzitetu i student prve godine na Odsjeku za genetiku i bioinžinjering, osvojio bronzanu medalju u kategoriji seniora do 74 kg. Na takmičenju je učestvovalo 424 kadeta, juniora i seniora iz 11 zemalja na u borbama i formama na 7 borilišta.


Zlatan je nastupio kao najmlađi takmičar u kategoriji do 74 kg i bez problema savladao predstavnike Rumunije (15-10) i Bugarske (5-1), te i pored povrede stopala u četvrt-finalnom meču, uspio osvojiti bronzanu medalju.


Pored drugih značajnih rezultata i medalja na takmičenjima osvojenim širom Evrope, Zlatan je državni juniorski prvak za 2010. i 2011. godinu, kao i Balkanski juniorski prvak za 2011, a njegov prvi seniorski nastup krunisan je bronzanom medaljom. Odlični rezultati na takmičenjima osigurali su Zlatanu sportsku stipendiju na našem Univerzitetu.


Uz čestitke, našem stipendisti želimo brz oporavak i još mnogo uspjeha.

 

Print: doc, pdf