Prečice

Nov 01, 2012

Održano predavanje "Korejska kultura, društvo i jezik"

Zamjenik šefa misije i savjetnik u Ambasadi Republike Koreje u Zagrebu posjetio naš univerzitet i održao predavanje

 

Na poziv zamjenika rektora za naučno istraživanje i međunarodnu saradnju, prof. dr. Azamata Akbarova, danas je gdin. Deuk Hwan Kim, savjetnik u Ambasadi Republike Koreje u Zagrebu održao predavanje naslovljeno "Korejska kultura, društvo i jezik", gdje je predstavio najvažnije činjenice i brojke o Republici Koreji .


Gdin. Deuk Hwan Kim prvo je izrazio zahvalnost na pozivu za predavanja i sreću zbog dolaska u Sarajevo, gdje, kako je sam kazao, ljudi imaju osjećaj za suživot. Pored osnovnih informacija, gdin. Deuk Hwan dodao je da veliki uspjeh njegove zemlje leži u ulaganju u obrazovanje i želji za inovativnošću, što su glavni razlozi za veliko dostignuće Južne Koreje, da od zemlje razorene ratom postane 15. zemlja u svijetu po privrednom razvoju.


Govoreći o kulturi, gospodin Deuk Hwan prikazao je popularnu hit pjesmu "Gangnam Style" i dobio veliki pljesak oduševljenih studenata i akademskog osoblja koji su prisustvovali predavanju.


Predavanje je zaključeno navodeći da Republika Koreja ima trajne i rastuće odnose sa Bosnom i Hercegovinom. Zamjenik rektora Akbarov izrazio zahvalnost za posjetu i uručio poklon uvaženom gdinu. Deuk Hwan Kimu, pozivajući ga da ponovo posjeti naš Univerzitet.

 

Print: doc, pdf