Prečice

Sastanak u Ministarstvu obrazovanja
Dec 18, 2012

Sastanak u Ministarstvu obrazovanja

17. decembra, prof. dr. Hüseyin Padem rektor Burč univerziteta, prorektor za naučnoistraživački rad i međuuniverzitetsku saradnju doc. dr. Azamat Akbarov, prof. dr. Abdulhamit Subaşı  dekan Fakulteta za inžinjering i generalni sekretar g. Admir Salihagić, posjetili su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, te se sastali sa ministrom Damirom Mašićem i savjetnikom g. Aldinom Međedovićem.

Na početku sastanka, rektor Padem je predstavio zavidne rezultate studentata Burč univerziteta, postignute na međunarodnim naučnim i sportskim takmičenjima. Prorektor Akbarov se zahvalio ministru na učešću i podršci pri realizaciji FLTAL 2011 i 2012 konferencije, te ga upoznao sa detaljima oko otvaranja Inovacijskog centra na Univerzitetu, uz nadu za podršku Ministarstva.

Dekan Subaşı se zahvalio Ministarstvu na prihvaćenim projektima koje je Fakultet za inžinjering i informacijske tehnologije predao tokom godine, gdje je ministar Mašić najavio novi konkurs za projekte, koji će biti otvoren sredinom januara 2013. godine.

G. Mašić se, u ime Ministarstva, zahvalio Burč univerzitetu na dosadašnjem doprinosu razvoju bosanskohercegovačkog obrazovanja i obećao potrebnu podršku u budućim projektima.

 

Print: doc, pdf