Prečice

Jan 20, 2012

Nj. E. Bakir Izetbegović član Predsjedništva BiH ugostio studente IBU

19. januara član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka Nj. E. Bakir Izetbegović, ugostio je grupu studenata Odsjeka za engleski jezik, predvođenu šefom Odsjeka Dr. Azamatom Akbaravom.


Predstavnici Internacionalnog Burč univerziteta su primljeni u zgradi Predsjedništva BiH, gdje je održan okrugli sto u potpuno neformalnoj i prijateljskoj atmosferi. Zajedno sa studentima, Dr. Akbarov je izrazio svoju zahvalnost za prijem sa gdinom Izetbegovićem, koji je ohrabrio studente da pitaju sve što ih zanima.

Diskusija je obuhvatala ključna pitanja vezana za politiku i budućnost Bosne i Hercegovine ali i pitanja vezana za život Alije Izetbegovića, prvog  predsjednika BiH, koji je poznat kao simbol borbe za očuvanje nacionalnog identiteta Bošnjaka. 

U suštini, gdin Izetbegović  vjeruje da budućnost uspješne države leži u dostojanstvu i zajedničkom zalaganju, gdje se sva pitanja rješavaju na miran i diplomatski način.

Poslije ugodne diskusije, uslijedila je razmjena simboličnih poklona  gdje se, u ime studenata,  dr. Akbarov još jednom zahvalio Nj. E. Bakiru Izetbegoviću na kvalitetno utrošenom vrijemenu i diskusiji.

Kratak obilazak unutrašnjosti zgrade Predsjedništva bio je rezervisan za kraj posjete, sa obilaskom kancelarije Alije Izetbegovića, gdje je studentima Internacionalnog Burč univerziteta objašnjeno kako su stvari u kancelariji gotovo u istom stanju i rasporedu kao i prije deset godina.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf