Prečice

Jan 20, 2012

IBU u emisiji BHT1

19. januara ekipa TV programa ‘'Društvo znanja'' posjetila je Internacionalni Burč univerzitet, gdje su snimili materijal za sljedeću emisiju.


U programu TV kanala BHT1, emisija o edukaciji u BiH će predstaviti Burč univerzitet i informisati javnost o kvaliteti obrazovanja i programima koje nudi, te ukazati po čemu se razlikuje od ostalih univerziteta.

Prvi korak posjete je bio razgovor sa rektorom prof. dr. Hüseyin Pademom, sa opštim pitanjima o instituciji, dok je u nastavku intervjuisan dio akademskog osoblja; prof. dr. Meliha Handžć, profesor na predmetu Upravljanje znanjem, na Odsjeku za informacijske tehnologije i viši asistent prof. Edin Smajić, profesor Eknomskog fakulteta.

Da bi utisak bio potpun, razgovarali su i sa nekoliko studenata o njihovim razlozima upisa na Burč i dosadašnjim utiscima. Amine Khadyr iz Mongolije je objasnila da je jako zadovoljna sa profesorima međunarodnog ranga i mnogobrojnim seminarima, gdje se nudi korisno znanje. Arone Junior Injur Beta iz Mozambika je pomenuo socijalizaciju kao dio ugodne atmosfere na Univerzitetu i opisao stanovnike Sarajeva kao druželjubive ljude sa smislom za humor.

Snimateljska ekipa je imala priliku zaviriti u laboratorije, biblioteku i vidjeti ostale moderne tehnološke dodatke za efikasao usvajanje znanja, kako bi upotpunili edukacijski profil Univerziteta.

Emisija će biti emitovana u utorak, 24. januara u 17:30 sati.

 

Print: doc, pdf