Prečice

Feb 03, 2012

Univerzitet ugostio BOSEPO 2012

Tradicionalna olimpijada projekata BOSEPO 2012 otvorena je danas u 09:00 u sati u prostorijama Internacionalnog Burč univerziteta


Ismail Yapıcı, direktor Bosna Sema obrazovnih institucija, Mehmet Mutlu Karaosman, predsjednik Upravnog odbora IBU i ass. prof. dr. Günay Karlı, prorektor za obrazovanje i studentska pitanja IBU presijecanjem crvene vrpce zvanično su otvorili ovogodišnju olimpijadu projekata.

Dobro poznata i široj javnosti BOSEPO olimpijada jeste naučni sajam koji organizuju Bosna Sema obrazovne institucije za učenike iz 7 škola ove krovne institucije, a jedini je sajam ove prirode u Bosni i Hercegovini. Shodno tome, Internacionalni Burč univerzitet je prepoznao kvalitet i značaj ove organizacije i odlučio pružiti svesrdnu podršku kao domaćin i zlatni sponzor.

96 naučnih projekata projekata biće predstavljeno 03. i 04. februara kada će i stručni žiri sastavljenog od profesora našeg Univerziteta, profesora sa Univerziteta u Sarajevu, predavača u školama Bosna Sema obrazovnih institucija te uspješnih poslovnih ljudi odlučiti koji su  projekti najbolji i najzanimljiviji.

Inače, projekti su podjeljeni u kategorije energije, inžinjeringa i okoline, a takmiče se juniori i seniori koji se nadaju vrijednim nagradama i svakako specijalnoj i veoma vrijednoj nagradi: stipendiji u punom iznosu za dodiplomski studij na Internacionalnom Burč univerzitetu.

Ocjenjivanje projekata je u toku a svi zainteresovani mogu posjetiti sajam sutra od 08:30 do 11:00 i prisustvovati ceremoniji proglašenja najboljih, u prostorijama Sarajevo koledža u 12:30 sati.

Organizacija ovakvog događaja pruža priliku mladim ljudima da se upoznaju sa problemom održivosti života na planeti zemlji, te da se uključe u potragu za adekvatnim rješenjima za unapređenje života. Kao prespektivna i inovativna ustanova Internacionalni Burč univerzitet ima misiju da pruži podršku ovakvim i sličnim organizacijama.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf