Prečice

Feb 10, 2012

Posjeta predstavnika Internacionalnog islamskog univerziteta Malezije

Dr. Hj. Azmi Bin Hj. Harun, direktor Alumni centra na Internacionalnom islamskom univerzitetu Malezije, posjetio je Internacionalni Burč univerzitet, s ciljem diskusije o mogućoj saradnji.


Prof. Dr. Hüseyin Padem rektor Univerziteta dočekao je uvaženog gosta u prostorijama rektorata, zajedno sa prof. dr. Teoman Dumanom, prorektor za međunarodnu saradnju, ass. prof. dr. Uğur Ergünom i ass. prof. dr. Edinom Smajićem.

Gdin Azmi dolazi sa univerziteta respektabilne tradicije od 29 godina postojanja i 56 000 diplomanata do danas. Bitno je spomenuti da oko 300 istih su iz Bosne i Hercegovine i imaju vrlo uspješne karijere.

Razlog njegove posjete BiH je prikupljanje materijala za dokumentarni film o uspjesima njihovih diplomanata širom svijeta, te da stupi u kontakt sa gdinom Amarom Bukvićem, direktorom BBI banke, koji je studirao upravo na ovom  univerzitetu.

Razgovor u rektoratu je išao u smjeru moguće kooperacije dva univerziteta, jer obje institucije idu u istom smjeru, smjeru obrazovanja dolazećih generacija.

S obje strane je predloženo mnogo prijedloga, uključujući razmjenu studenata i akademskog osoblja, organizaciju edukativnih seminara i realizaciju programa stažitranja za studente. Gdin Azmi se zahvalio za dobrodošlicu i pozvao osoblje Internacionalnog Burč univerziteta da posjeti Kulala Lumpur.

 

deprFrom2014 Print: doc, pdf