Prečice

Održana radionica o planiranju karijere
Mar 13, 2013

Održana radionica o planiranju karijere

Ured za razvoj karijere i poslovne odnose (CBRD) pozvao je predstavnike Projekta zapošljavanja mladih, podržanog od strane Švicarske agencije za saradnju i razvoj, i studentima ponudio prvi seminar na temu upoznavanja sa mogućnostima zapošljavanja u zemlji.


Gdin. Mike Chambers i gdin. Ranko Markuš predstavili su trenutnu situaciju na tržištu rada u pogledu zapošljavanja mladih. Kao iskusni službenici na projektu, govorili su o svojim iskustvima i statistici, sa osvrtom na informacije korisne onima koji traže zaposlenje. Također, naglasili su da je radni dan proces, koji zahtijeva određenu odlučnost i dobar plan.

Nakon prezentacija i dijela sa pitanjima i odgovorima, predavanje je završeno uručenjem zahvalnica gostima, koje je dodijelo prorektor, v. prof. dr. Teoman Duman.


Glavni cilj CDBR ureda jeste poboljšanje saradnje s društvom i održavanje dijaloga i razmjene znanja između univerziteta, poslovnog svijeta, lokalne zajednice, organizacija i studenata. CDBR ured, u budućnosti planira našim studentima ponuditi više specijaliziranih seminara i radionica o razvoju vještina lične prezentacije.

 

Print: doc, pdf