Prečice

Počela Treća lingvistička konferencija
May 03, 2013

Počela Treća lingvistička konferencija

Treća Međunarodna Konferencija o učenju stranog jezika i lingvistici (FLTAL) počela danas na Burč Univerzitetu.


Od 3-5 maja Internacionalni Burč Univerzitet je domaćin međunarodne konferencija FLTAL '13, koja naglašava jezičke i kulturne raznolikosti u društvu znanja, interkulturalne i trans-nacionalne perspektive.

U uvodnom govoru, organizator i predsjednik treće lingvističke konferencije, v. prof. dr. Azamat Akbarov, pozdravio je sve prisutne na nekoliko jezika i izrazio želju da njihov boravak u Sarajevu bude ugodan. U svom obraćanju prisutnim, Rektor, prof. dr. Hüseyin Padem također je pozdravio goste i kratko pomenuo uspjehe Univerziteta.

Veliki doprinos konferenciji dao je i profesor sa Instituta za Tehnologiju Massachusetts, emeritus profesor Noam Chomsky, koji zbog svoje bolesti nije mogao lično prisustvovati, ali se obratio prisutnim putem video-linka, i izrazio zadovoljstvo što je pozvan da učestvuje u ceremoniji otvaranja. NJ.E. Ambasadori Velike Britanije, Italije, Slovenije i Turske su također učestvovali u ceremoniji otvaranja kao i direktor Ureda za odnose sa javnošću američke ambasade u BiH, rektor tehničkog Yildiz univerziteta i rektor Univerziteta u Sarajevu.

Na kraju ceremonije otvorenja konferencije dodijeljene su plakete pomenutim ambasadorima i uvaženim gostima. Konferencija se nastavlja uvodnim predavanjem koje će održati Rebecca Tipton sa Mančesterskog Univerziteta.

 

Print: doc, pdf