Prečice

Održana debata "Članstvo Hrvatske u EU imat će pozitivan učinak na BiH"
Mar 29, 2013

Održana debata "Članstvo Hrvatske u EU imat će pozitivan učinak na BiH"

29. maja Burč univerzitet bio je domaćin debate o uticajima proširenja Evropske unije.


Debatu su organizovali studentski Poslovni klub (Business Development Club BDC) Burč univerziteta i Centar za kulturu dijaloga (CKD) Sarajevo. Sanja Vlaisavljević održala je uvodni govor, izrazivši svoje zadovoljstvo održavanjem ove debate, posebno zbog činjenice da su sami studenti organizatori događaja.

Debatne prezentacije održane su u formi britanskog parlamenta, sa afirmativnim i opozicionim timom. Afirmativni tim podijeljen je na prvu (Amine Khadyr i Belkisa Sulejmanović) i drugu vladu (Kemal Kečo i Semira Budić), a opozicija prvi (Jasmina Ademovića i Dina Hatibović) i drugi tim (Muhamed Mulahmetović i Elvisa Buljubašić).

Oba tima uradili su odličan posao braneći svoje teze, a nakon prezentacije sudije prof. dr. Meliha Handžić, viši asistent Edin Smajić i CKD-a Anja Gengo i Ardanela Ridžalović povukli su se kako bi donijeli odluku o pobjednicima.

Pobjednik rasprave bila je druga vlada afirmativnog tima, a najbolji debater Kemal Kečo. Na kraju, doc.dr. Ali Göksu, dekan Ekonomskog fakulteta, uručio je zahvalnice svim debaterima.