Prečice

Prof. dr. Wan Mohd Nor Wan Daud održao predavanje
Oct 10, 2013

Prof. dr. Wan Mohd Nor Wan Daud održao predavanje

Prof. dr. Wan Mohd Nor Wan Daud sa malezijskog Universiti Teknologi Malaysia (UTM) posjetio je Burč univerzitet 10. oktobra 2013. godine i održao predavanje studentima na temu važnosti obrazovanja u kreiranju dobrih članova zajednice i općenito individua koje mogu biti primjer svojim radom i vrlinama. Profesor Wan Mohd Nor Wan Daud je istakao da je obrazovanje preduslov za uspjeh, ali i da se ono može koristiti u dobre ili loše svrhe. Iz tog razloga veoma je značajno nadograditi formalno stručno obrazovanje moralnim vrlinama i etičkim kodeksima.

Tokom izlaganja Profresor se dotakao i pozitivnih primjera velikih mislilaca poput velikih islamskih mislilaca, grčkih filozofa, ali i ekonomskih stručnjaka i političara današnjice koji su svoje ličnosti obogatili moralom, etikom i vjerom i postakao studente da istražuju i napreduju. Također je kazao da univerziteti moraju biti institucije koje će ukazati na pozitivan smjer studentima.

Predavanje je izazvalo veliko interesovanje studenata koji su inspirisani informacijama postavili brojna pitanja. Na kraju predavanja Prof. dr. Wan Mohd Nor Wan Daudu uručena je zahvalnica u ime Burč univerziteta, a uvaženi gost donirao je nekoliko svojih knjiga univerzitetskoj biblioteci.