Prečice

Dr. Lagumdžija informisan o aktivnostima i planovima Bosna Sema obrazovnih institucija
Jan 31, 2014

Dr. Lagumdžija informisan o aktivnostima i planovima Bosna Sema obrazovnih institucija

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dr. Zlatko Lagumdžija je dana 30. januara 2014. godine primio delegaciju Bosna Sema obrazovnih institucija.


Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dr. Zlatko Lagumdžija, razgovarao je sa rektorom Internacionalnog Burč univerziteta prof. dr. Mehmetom Uzunoğluom, predsjednikom uprave Bosna Sema obrazovnih institucija, Mehmetom Mutlu Karaosmanom i direktorom Bosna Sema obrazovnih institucija, Ismailom Japicijem.

Tokom sastanka, Predsjedavajućem Lagumdžiji predstavljene su aktivnosti ovih institucija od osnovnog do srednjeg obrazovanja, a jedna od tema razgovora je bila i novootvorena osnovna škola u Mostaru, pod nazivom ''jedna škola pod jednim krovom''.

Članovi delegacije dr. Lagumdžiju obavijestili su i o uspjesima učenika i studenata na međunarodnim takmičenjima, u okviru kojih su tokom prethodne godine učenici i studenti u ovim institucijama osvojili više od 60 medalja u različitim naučnim poljima, a više od 20 je zlatnih. Posebno su istakli da su ponosni na činjenicu da učenici, koji dolaze iz države koja ima 4 miliona stanovnika, pobjeđuju i ostavljaju iza sebe učenike koji dolaze iz mnogo većih i razvijenijih država.

Predstavnici Bosna Sema obrazovnih institucija za kraj su istakli da u svom radu i aktivnostima u oblasti obrazovanja imaju i podršku Damira Mašića, ministra obrazovanja i znauke u Vladi FBiH.