Prečice

Naši studenti dobitnici nagrade „Prof. Dr. Ilija Stojanović” Telenor Fondacije
Dec 31, 2014

Naši studenti dobitnici nagrade „Prof. Dr. Ilija Stojanović” Telenor Fondacije

Nagrađen je i stručni rad naših studenata Ammara Talića i Slađana Veselinovića u saradnji sa Yagmur Kirikagac pos nazivom „Application of Short Range Ultrasonic Wireless Communication to Smart Plug”


20. decembra 2014 tradicionalno, osmu godinu zaredom, Telenor fondacija dodelila je nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović” najboljim studentima sa katedri za telekomunikacije, autorima najboljih stručnih radova konferencije TELFOR 2014 i autoru najboljeg stručnog rada objavljenog u međunarodnom časopisu. Između ostalih nagrađen je i stručni rad naših studenata Ammara Talića i Slađana Veselinovića u saradnji sa Yagmur Kirikagac pos nazivom „Application of Short Range Ultrasonic Wireless Communication to Smart Plug” predstavljen na konferenciji TELFOR 2014.

Priznanja za uspjeh uručio je Rade Hajder, direktor tehnologije u Telenor banci, na Svečanoj akademiji povodom proslave dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

„Nagrada je dodatna motivacija i podsticaj za dalji rad i usavršavanje. Telenor fondacija je za proteklih osam godina na ovaj način podržala 59 studenata i stručnjaka, a drago nam je što i kroz ovaj i ostale različite programe doprinosimo obrazovanju mladih i kontinuirano ulažemo u njih”, kaže Rade Hajder, direktor tehnologije u Telenor banci.

Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika profesora dr Iliju Stojanovića, koji je dao veliki doprinos i razvoju kompanije Telenor. Bio je pionir modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivač katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Profesor Stojanović bio je učitelj gotovo svim generacijama današnjih iskusnih inženjera telekomunikacija, koji su sada nosioci ove industrije u Srbiji.