Prečice

Prijemni ispit za stipendiju.


Nedjelja, 25. mart 2018.

BURČ Olimpijada 2015
Apr 11, 2015

BURČ Olimpijada 2015

Na ovogodišnjoj Burč Olimpijadi učešće je uzelo više od 200 učenika srednjih škola i sa 105 projekata i 5 kratkih filmova.


 Burč Univerzitet  četvrtu  godinu  za redom, organizuje Olimpijadu za učesnike širom Bosne i Hercegovine, pod pokrivetljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja (FMON).

Svečano ovogodišnje otvaranje  počeo je u 09:00 sati. Samoj ceremoniji prisustvovali su eminentni gosti.  Predstavnica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Nadija Bandić, ambasador Pakistana Nj.E. Muhamed Jusuf, dr Mehmet Uzunoğlu rektor Burč Univerziteta,  članovi Bosna SEMA obrazovnih institucija, menadžment, predstavnici kompanije i zvaničnici Univerziteta, učesnici Olimpijade s  mentorima, direktori škola kao i drugi gosti.

105 projeakta predstavljeno  je  u četiri kategorije: Inženjering, Okloliš, Web dizajn i Ja imam ideju. Ove godine Olimpijadi su se priključili i predstavnici za kategoriju Kratki film, koji nisu ulazili u konkurentski tok takmičenja. Od pomenute kategorije bilo je pet predstavnika

Studenti iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Mostara, Zenice, Zavidovića, Lukavca  i drugih gradova Bosne i Hercegovine takmičili su se za vrijedne novčane nagrade, stipendije za studije, nagrade za svoje mentore kao i   popust na školarinu za studije na Univerzitetu Burč. Svim učesnicima na kraju programa dodjeljeni su certifikati učešća.

Cilj Burč Olimpijade  je ohrabriti mlade ljude, da razmišljaju o stvarnim problemima u sredini iz koje dolaze,  kao i pružiti im mogućnost da od raspoloživih sredstava naprave projekt koristan za njih i okolinu. Ove godine  sa 110 jedinstvenih projekata dokazali su da Bosna i Hercegovina obiluje ogromnim ljudskim potencijalom i moći mladih ljudi.