Prečice

BURCH student izabran za ambasadora BiH na Svjetskom samitu mladih iz poduzetništva u Bangladešu
Sep 01, 2015

BURCH student izabran za ambasadora BiH na Svjetskom samitu mladih iz poduzetništva u Bangladešu

Student Međunarodnih odnosa i Europskih studija BURCH Univerziteta Kemal Nedžibović odabran je za ambasadora BiH na Svjetskom samitu mladih iz poduzetništva, koje će ove godine biti održano u Bangladešu.


Svjetski samit mladih u poduzetništvu 2015 - Global Youth Entrepreneurs Summit 2015 Bangladesh je događaj koji će biti održan u okviru Međunarodne sedmice poduzetništva, a ima za cilj da usredotoči i podrži inovativne ideje mladih poduzetnika. Ovaj susret je prvi takve vrste koji se organiziraju u ovom obalnom području. To ne samo da će  potaknuti mlade da budu pokretači promjena, nego će također dovesti do pozitivnog socio-ekonomskog razvoja.

Prije susreta u Bangladešu, Kemal je odabran da bude polaznik prestižne škole poduzetništva u Minhenu „Global Entrepreneurship Summer School“, na koju se ove godine prijavilo 900 mladih a za učešće odabrano 32 iz 30 zemalja svijeta.  Mentorsku i finansijsku podršku učešća na ovoj školi pružit će kompanija Klas Sarajevo i BURCH Univerzitet.

Nedžibović će ovom prilikom biti ambasador Bosne i Hercegovine i voditelj delegacije BiH na ovom događaju te jedan od govornika na samitu, a do samog održavanja susreta, radit će na delegiranju mladih iz BiH koji će se pridružiti ovom susretu.

Ovom prilikom pozivamo mlade da se prijave na događaj a više informacija mogu saznati putem  mail [email protected]