Prečice

Burch univerzitet ponovo najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini
Feb 11, 2015

Burch univerzitet ponovo najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Prema rezultatima rangiranja univerziteta Webometrics, koji su objavljeni u februaru 2015. godine, Internacionalni Burč univerzitet ponovno je zauzeo mjesto među tri top univerziteta u Bosni i Hercegovini.


Na posljednjem Webometrics rangiranju univerziteta, koje na osnovu 4 relevantne kategorije prati uspjeh ovih institucija u vremenskom periodu od šest mjeseci, a objavljenom u februaru 2015. godine, Internacionalni Burč univerzitet zauzeo je treće mjesto u Bosni i Hercegovini, što mu daje titulu najboljeg privatnog univerziteta u zemlji. Prva dva mjesta pripala su Univerzitetu u Sarajevu i Univerzitetu u Zenici, koji su javne visokoškolske ustanove.

Povodom ovog iznimnog uspjeha čestitamo upravi univerziteta, akademskom i administrativnom osoblju, kao i studentima, čije je zajedničko zalaganje doprinijelio ovom rezultatu.

#goBurch

***
Webometrics rangiranje najveće je akademsko rangiranje visokoškolskih ustanova. Od 2004. godine svakih šest mjeseci vrši se neovisno, objektivno, slobodno, otvoreno mjerenje koje obavlja Cybermetrics Lab (Spanish National Research Council, CSIC) za pružanje pouzdanih, višedimenzionalnih, ažurnih i korisnih informacija o djelovanju univerziteta iz cijelog svijeta, a koje se temelji na njihovoj web prisutnost i utjecaju.

(izvor: www.webometrics.info)