Prečice

CEC Ljetna škola 2015 je počela
Aug 03, 2015

CEC Ljetna škola 2015 je počela

Centar za cjeloživotno učenje (CEC) BURCH univerziteta započeo je program nastave engleskog jezika i pripreme studenata za njihov akademski izazov


Oko 40 studenata različitih nacija sudjelovat će u ljetnoj školi koja će ih pripremiti za studije na engleskom jeziku u Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu. 

Studenti će biti podijeljeni u manje grupe, prema stepenu znanja koje posjeduju, a nakon toga suočit će se s intenzivnim učenjem od 200 sati koje obuhvata: čitanje, pisanje i izgovor. Ovaj pristup učenju uveliko povećava znanje. 

"Jako cijenimo naše kandidate, stoga će se profesori potruditi da na što lakši i efikasniji način prenesu znanje na naše studente kako bi iz ljetne škole izašli s maksimalnim vještinama iz oblasti  engleskog jezika", kazao je Damir Topalović PR manager Centra. 

CEC ima dugogodišnje iskustvo u pripremi kandidata iz različitih oblasti i vještina, bilo da govorimo o jeziku, SAT, TOEFL, IELTS ili nekom drugom međunarodnom ispitu. Centar je također službeni partner British Council-a.