Prečice

Prijemni ispit za stipendiju.


Nedjelja, 25. mart 2018.

Crveni krst BiH započeo akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice
Aug 26, 2015

Crveni krst BiH započeo akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice

Crveni krst BiH u svom saopćenju navodi da su spremni za slučaj ulaska izbjeglica u BiH, a ostvareni su i kontakti sa susjednim nacionalnim društvim Crvenog krsta u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.


Posljednjih mjeseci svjedoci smo teške, često dramatične humanitarne situacije koja se događa u zemljama regije i zemljama Mediterana suočenim sa poteškoćama u zbrinjavanju velikog broja migranata i izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja zahvaćenih ratovima, dugotrajnim sukobima i kršenjem ljudskih prava.
Iz Crvenog krsta BiH navode da će, ako im bude upućen poziv iz Srbije i Makedonije, poduzeti sve mjere kako bi se adekvatno odgovorilo na poziv.

"Ostvareni su i kontakti i saradnja sa vlastima BiH, Međunarodnom Federacijom društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, UNHCR-om, te je u skladu sa zakonskim mandatom koji nam je povjeren pokrenuta akcija solidarnosti za Pomoć izbjeglicama na području Jugoistočne Evrope", navodi se u saopćenju.

Humanitarna pomoć će se prikupljati putem transakcijskog računa Društva Crvenog krsta BiH otvorenog u SBERBANK BH d.d. u Sarajevu (Broj računa: 140-101-11300020-18). Također, pozivom na jedinstveni humanitarni broj 17003 doniraju se 2 KM.