Prečice

Delegacije na visokom nivou iz Kine u uzvratnu posjeti BURCH Univerziteta
Aug 01, 2015

Delegacije na visokom nivou iz Kine u uzvratnu posjeti BURCH Univerziteta

01. Augusta tekuće godine, nekoliko uglednih profesora iz Kine posjetili su BURCH Univerzitet u sklopu uzvratne posjete.


Članovi delegacije bili su prof dr Bai Gui (dekan Hebei University, škola novinarstva i komunikacija), prof dr Liu Weidong (bivši dekan Tianjin Normal University School of novinarstva i komunikacija) i dr Cheng Manli (Dean Peking (Beijing) Sveučilište Nacionalnog instituta za strateške komunikacije), svi navedeni članovi su jako respektabilni profesori i naučnici u svojoj domovini.

 

Njihov domaćin  bio je Admir Salihagić, koji trenutno obavlja funkciju   dekana  studenata na  BURCH univerzitetu. Iako su već napravljeni prvi koraci u pogledu međusobne saradnje, današnji sastanak bio je dobra  platforma  kako bi se odnosi intenzivirali.  Između ostalog, poštovani gosti su se upoznali s Prvim  međunarodnim  forumom  o kineskom jezika u organizaciji Odsjela za engleski jezik i književnost Univerziteta BURCH održanom prije nekoliko mjeseci.

 

  Nakon obilaska Kampusa  s  gospodinom  Salihagićem , članovi delegacije su izrazili oduševljenje i zadivljenost viđenim. Osim pomenutih tema  gosti su rado razgovarali i o prirodnim ljepotama  Bosne i Herzegovina. Službeni dio sastanka okončan je darovima zahvalnosti uz poziv da ponovo dođu u Bosnu i Hercegovinu i u posjetu BURCH Univerzitetu.