Prečice

ELT brucoši posjetili Mostar
Nov 16, 2015

ELT brucoši posjetili Mostar

11. novembra studenti prve godine engleskog jezika i književnosti organizirali su izlet u Mostar sa svojim mentorom Mr.Harun BAŞTUĞ.


Na putu do tamo  imali su jednu pauzu za kafu u Konjicu  gdje su imali priliku uživati u jutro i posjetiti Old Stone Bridge. Dva sata kasnije stigli su u Blagaj koji se nalazi na izvoru rijeke Bune. Blagaj je najpoznatiji po tekije (Tekija ili Manastir Derviš) koja je historijsko i prirodno nasljeđe Bosne i Hercegovine. Studenti su imali ručak u restoranu pored Bune i uživali u predivnom  sunčanom  danu i lijepoj hercegovačkoj prirodi.

U 03:00  sata  su se odvezli do konačnog odredišta  Mostara. To je bio prvi put  za neke od njih tako da su bili još više uzbuđeni. Studenti su bili  oduševljeni arhitekturom, hranom i gostoprimstvo.

Stari most  koji je izgrađen u 16. stoljeću od strane Osmanlija najviše je oduzimao dah studentima. Studenti su razgovarali o historijskim momentima BiH, Starog mosta o čijim detaljima su ih informisali i mještani grada. Na kraju dana studenti su imali priliku da uživaju u zalasku sunca uz šolju  tradicionalne bosanske kafe.

Putovanje je bilo obrazovne, kulturne i zabavne prirode. Izlete sličnog karaktera studenti uskoro imaju u planu.