Prečice

Finale Burč Start-up takmičenja
May 26, 2015

Finale Burč Start-up takmičenja

Nakon dva mjeseca opsežne obuke u oblasti studentskog poduzetništva i priprema poslovnog plana, Finale Burč StartUp takmičenja održano je 25. Maja 2015.


Šest top poslovnih  planova  imali su  priliku da se predstave pred poduzetnicima , akademicima, studentima  i žiriju  u sastavu: Edin Mehić, Goran Riđić i Edin Smajić.

 

Šest poslovnih planova koji su pronašli put do konačnog takmičenja su: Sala.ba, Suba, Glory, SimplusCAD, 3D Studio i matične mliječi. Od šest, tri poslovna plana su izabrani kao najbolji i to u skladu  skladu sa sljedećim kriterijima: poslovni plan, društvo razvoja kulture, plakat, kvalifikacije kandidata / tim, primjer metrika, a poslovni plan prezentacije.

 

Prvo mjesto osvojio Sanel Delić, student Arhitekture, uz poslovne ideje zove Simplus CAD. SimplusCAD pruža dizajn profesionalaca sa sposobnošću da dizajnira i upravlja softvera s lakoćom. On je zamišljen kao SaaS (Software as a Service) s poslovnim modelom pretplatu koja uključuje različite pakete, različite cijene i sposobnosti za nadogradnju postojećeg računa.

 

Drugo mjesto osvojila Anes Prentić, student menadžmenta, uz poslovne ideje zove Glory. Glory je zabavni centar koji će ponuditi više različitih sportskih i rekreativnih aktivnosti za sve vrste ljudi i za sve generacije.

 

I treće mjesto osvojili Haris Begović, student prve godine menadžmenta, sa idejom proizvodnje matične mliječi proizvoda. Matična mliječ proizvodi će biti nešto novo u ponudi na tržištu BiH.

 

Prvo, drugo i treće mjesto osvojili su novačane  nagrade od 500 KM, 300 KM i 200 KM, . Osim novčanih nagrada, pobjednik prvo mjesto dobio je godinu dana slobodan poslovni prostor na Univerzitetu, mogućnost da učestvuju u međunarodnoj konkurenciji  i profesionalnom savjetovanju.

 

Burch StartUp događaj je podržan od strane domaćih kompanija koje su prepoznale važnost i nužnost organiziranja ove vrste projekata. Posebno se zahvaljujemo: Crijevo Komerc, R & S, Zirat doo, Semić, Rose-drvo doo, PC, H & L Group, Milkos, Bejtović komunikacije, Interbond, Saraj-komerc, ITD, Natron-Hayat doo, Saraj-Komerc, Panera.

 

Burch StartUp koordinator manifestacije, profesorica  Nataša Tandir, kazala je  da će se takve aktivnosti  nastaviti i u budućnosti kroz Burč StartUp klub, koji bi trebao biti uspostavljen do naredne akademske godine.