Prečice

Generalni nigerijski tajnik Vrhovnog vijeća za islamska pitanja posjetio BURCH
Jul 27, 2015

Generalni nigerijski tajnik Vrhovnog vijeća za islamska pitanja posjetio BURCH

Dr Is-Haq Oloyede, generalni nigerijski tajnik Vrhovnog vijeća za islamska pitanja sekretar i Vice – kancelar na Univerzitetu u Ilorin, posjetio je 25. Maja Internacionalni BURCH univerzitet. Njegov domaćin bio je dekan studenata BURCH-a, Admir Salihagić


Gospodin Salihagić i prof Oloyede  govorili su o tome kako da uspostave  obrazovnu sardnju dvije zemlje.. Oni su naglasili važnost  prenošenja različitog znanja i iskustva iz ove oblasti.. Prof. Oloyede bio  je impresioniran  informacijama koje je dobio tijekom sastanka u pogledu napredovanja  Univerziteta. Zaključak je bio da je došao pravi momenat za ostvarivanje saradnje na obostrano zadovoljstvo.

 

Dr Oloyede je član mnogih naučnih  i stručnih društava. On je kolega Islamske akademije Cambridge, Velika Britanija; Fellow, Akademija poduzetništva; Član je nigerijskiog  Udruženja  nastavnika arapskih  i islamskih  studije (NATAS); Član je Uređivačkiog odbora  Centar za islamske pravne studije ABU Zaria.. Između 1995. i 1998. godine, bio je Nacionalni predsjednik Unilorin Alumni asocijacije i bio je dva puta 1. i 2. Nacionalni potpredsjednik Udruženja.