Prečice

Prijemni ispit za stipendiju.


Nedjelja, 25. mart 2018.

Generalni nigerijski tajnik Vrhovnog vijeća za islamska pitanja posjetio BURCH
Jul 27, 2015

Generalni nigerijski tajnik Vrhovnog vijeća za islamska pitanja posjetio BURCH

Dr Is-Haq Oloyede, generalni nigerijski tajnik Vrhovnog vijeća za islamska pitanja sekretar i Vice – kancelar na Univerzitetu u Ilorin, posjetio je 25. Maja Internacionalni BURCH univerzitet. Njegov domaćin bio je dekan studenata BURCH-a, Admir Salihagić


Gospodin Salihagić i prof Oloyede  govorili su o tome kako da uspostave  obrazovnu sardnju dvije zemlje.. Oni su naglasili važnost  prenošenja različitog znanja i iskustva iz ove oblasti.. Prof. Oloyede bio  je impresioniran  informacijama koje je dobio tijekom sastanka u pogledu napredovanja  Univerziteta. Zaključak je bio da je došao pravi momenat za ostvarivanje saradnje na obostrano zadovoljstvo.

 

Dr Oloyede je član mnogih naučnih  i stručnih društava. On je kolega Islamske akademije Cambridge, Velika Britanija; Fellow, Akademija poduzetništva; Član je nigerijskiog  Udruženja  nastavnika arapskih  i islamskih  studije (NATAS); Član je Uređivačkiog odbora  Centar za islamske pravne studije ABU Zaria.. Između 1995. i 1998. godine, bio je Nacionalni predsjednik Unilorin Alumni asocijacije i bio je dva puta 1. i 2. Nacionalni potpredsjednik Udruženja.