Prečice

Goran Milić održao predavanje na BURCH univerzitetu
Dec 14, 2015

Goran Milić održao predavanje na BURCH univerzitetu

Danas, 14. decembra 2015. godine, direktor vijesti i programa na Al Jazeera Balkans i voditelj serije Alh(k)emija Balkana posjetio je BURCH Univerzitet po pozivu Kluba za razvoj biznisa (Business Development Club) da održi predavanje.


Predavanje je održano na Bosanskom jeziku te je uzelo format razgovora s predsjednikom Studentskog parlementa, Kemalom Nedžibovićem. Gdin. Milić je proveo publiku kroz njegov život, komentarišući bitne događaje i trendove koje je obrađivao  kao novinar.Fokus predavanja bilo je usmjereno ka životnom iskustvu gosta. Osim  priča i anegdota iz vlastitog života, uvaženi gost istakao je svoje mišljenje o trenutnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini ali i saradnje naše zemlje sa susjednim državama. Gdin. Milić je naročito posvetio pažnju  sličnosti i različitosti dvaju zemalja i to bivše Jugoslaviji i „moderne“ Bosne i Hercegovine.

Pred kraj predavanja  studentima BURCH-a  Goran  je ostavio otvoreno pitanje: Gdje vide Bosnu i Hercegovinu za 25 godina? 
Studentica Nudžejma Kurić, akapela izvedbom obradovala je našeg gosta a prigodnom plaketom mu se zahvalaio i rektor Univerziteta Prof. Dr. Teoman Duman.