Prečice

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS u posjeti BURCH univerzitetu
Oct 28, 2015

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS u posjeti BURCH univerzitetu

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Prof.Dr. Elvir Kazazović zajedno sa pomoćnikom za visoko obrazovanje, gospodinom Sifetom Kukuruzom, posjetio je BURCH univerzitet.


Ispred BURCH univerziteta goste su dočekali  Rektor Univerziteta Prof. Dr. Mehmet Uzunoğlu, predsjednik Upravnog odbora Mehmet Mutlu Karaosman, Prof. Dr. Yusuf Turan, dekan Fakulteta za inženjering i informacijske studije, Prof.Dr. Teoman Duman dekan za Ekonomiju i društvene nauke, Prof.Dr. Azamat Akbarov dekan za Edukacijski fakultet ., generalni sekretar Univerziteta Esad Oruč  i dekan za studente, gospodin  Admir Salihagić.

Predstavnicima Ministrastva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo prezentiran je BURCH univerzitet, upriličen obilazak istog ali i predočeni strateški planovi razvoja u skorijoj budućnosti.

Prof.Dr. Elvir Kazazović izrazio je svoju zahvalnost na dobrodošlici ali i istakao zadovoljstvo i spremnost za podršku u napredovanju BURCH univerziteta kao  pozitivnog primjera visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.