Prečice

Održana Treća međunarodna CICOP Konferencija 2015/16
Oct 21, 2015

Održana Treća međunarodna CICOP Konferencija 2015/16

Danas na BURCH Univerzitetu, u Velikoj sali, održana je Treća međunarodna CICOP konferencija, Važnost mjesta -Naslijeđe bez granica u 21. vijeku – Održivost i naslijeđe u svijetu promjena


Konferenciju je otvorio rektor BURCH  Univerziteta Prof.Dr. Mehmet Uzunoğlu, koji je istakao važnost ovakvih događaja kako za naš Univerzitet tako i za Bosnu i Hercegovinu. Rektor  Uzunoğlu pružio je svoju podršku Konferenciji, čestitao organizatorima ali se zahvalio i partnerima koji su prepoznali kvalitet ovih važnih arhitektonskih pitanja.

Osim Rektora prisutnima su se obratili i: Prof. Dr. Nina Avramidou, , Prof. Dr. Milos Drdacky. Prof. Dr. Muhamed Hamidović, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, Prof. Dr. Elma Durmišević, GREEN Design Foundation, Ass. Prof. Dr. Sanela Klarić, Prof. Dr. Maja Roso Popovac, Mostar, Bosnia and Herzegovina,  Alexander Petriz, Msc. Petritz Development.

Osim obraćanja prisutnih prvi dan Konferencije predviđen je za obilazak izložbe ali i gala večeru. Drugi  dan učesnici Konferencije osim akademskog dijela uživat će u koncertu Kenana Mačkovića, dok je treći dan predviđen za turističku turu: Počitelj-Blagaj-Mostar.