Prečice

Pescara Ljetna škola 2015
Sep 08, 2015

Pescara Ljetna škola 2015

Univerzitet G. d’Annunzio odsjeka za Arhitekturu u Pescari ove godine organizira prvu Ljetnu školu za kolaborativno istraživanje od 31. augusta do 12. septembra 2015. godine


Četiri stotine i pedeset studenata, kao i trideset  i sedam edukatora iz Italije i inostranstva učestvuju na Ljetnoj školi, među njima bit će i četiri predstavnika iz BiH s Univerziteta BURCH. Osim  osoblja, studenata i predavača poziv za učešće dobili su i arhitekti i umjetnici  radi obogaćivanja rada radionica ali i vlastitog iskustva. Druge kulturne manifestacije u organizaciji Grada Pescara također su vezali  za  događaje ljetne škole.

Učenici su podijeljeni u različite laboratorije koje  se odnose na 10 urbanih lokaliteta  u Pescari. BURCH studenti učestvuju u Lab 3, oni analiziraju i predlažu novi, poboljšani  sistem iz oblasti vozova.  Studenti su predložili strategiju sajta za to područje i sada rade na arhitektonskim i sportskim sadržajima  i novom sajtu za autobuske stanice.

Završna prezentacija studentskih radova je zakazan za 12. sep 2015. godine  gdje će biti predstavljena građanima općine Pescara.

 

Više informacija na:

https://www.facebook.com/pages/DdA-Dipartimento-di-Architettura-Pescara/900232593331076