Prečice

Početak prvenstva kakav smo priželjkivali
Aug 18, 2015

Početak prvenstva kakav smo priželjkivali

FK Bosna Sema je u okviru prvog kola Druge lige FBiH-Centar, slavila pobjedu rezultatom 2 : 0, protivnik je bila ekipa NK Žepča, prošlogodišnji šampion Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona.


Naša momčad i ove godine ima za cilj prvo mjesto i sa tim motivom će se pristupati svakoj utakmici, pa tako je i ova prva bila od izuzetnog značaja, za cijeli kolektiv. Nakon što su omladinske kategorije kadeta i pionira prvenstveno otvorili pobjedama, ostalo je još da seniorski tim krene istim stopama.

Utakmica je igrana na Gradskom stadionu u Brezi, zbog zauzetosti našeg domaćeg terena na Otoci.

FK Bosna  Sema je odlično otvorila utakmicu i nakon nekoliko minuta igre u prvom poluvremenu  smo došli do vodstva. Odlično poigravanje Mujanovića, koji koristi Mujić, koji povratnim pasom pronalazi Mašića u sredini šesnaesterca, a ovaj nesebično proslijeđuje loptu do Hiroša koji rutinskim udarcem matira golmana protivničke ekipe. Nakon što smo postigli pogodak nastavili smo s dominantnim tempom, stvarajući nekoliko izglednih prilika, za koje nam je bilo potrebno više koncentracije.  Pred sami kraj prvog poluvremena dolazimo do drugog pogotka. Nakon jednog pogrešnog pasa odbrane, odlično postavljeni Mujić, koristi situaciju i pogađa za 2:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme proteklo je u inicijativi naše ekipe, međutim, nismo uspjeli realizovati nekoliko izglednih prilika za pogodak. Bitno je napomenuti da su se novajlije u timu pokazale odlično i kao istinsko pojačanje. Janjoš, Mašić  i  Kadrić definitivno su unijeli potrebnu energiju i iskustvo dok je Varatanović, iako mlad, stvorio određenu sigurnost na terenu.

Ekipa je igrala u sljedećem sastavu: Smajić, Redžo, Catić, Sinanović, Varatanović, Janjoš, Kadrić, Mašić, Hiroš, Mujanović i Mujić.

Čestitke upravi, stručnom štabu i svim igračima.

Već u srijedu nas očekuje prva utakmica Kupa, igramo na Otoci, u 17 sati, a protivnici su ekipa NK Azot Vitkovići.

Budite dio velike priče.