Prečice

Povjerenik Svjetskog islamskog ekonomskog foruma u posjeti BURCH univerzitetu
Sep 17, 2015

Povjerenik Svjetskog islamskog ekonomskog foruma u posjeti BURCH univerzitetu

Tan Sri Dr. Wan Zahid Won Noordin , predsjednik i povjerenik Svjetskog islamskog ekonomskog foruma (WIER) posjetio je danas BURCH univerzitet. Njegovi domaćini bili su rektor Univerziteta Mehmet Uzunoğlu i generalni direktor Bosna Seme, Ramazan Cingil.


Uvaženi  rektor Dr. Uzunoğlu, Mr. Ramazan  i Dr.  Noordin razgovarali su o tome kako uspostaviti saradnju unutar obrazovnog sistema dvije zemlje. Dr. Noordin bio  je impresioniran  informacijama koje je dobio tijekom sastanka u pogledu napredovanja  Univerziteta. Zaključak je bio da je došao pravi momenat za ostvarivanje saradnje na obostrano zadovoljstvo. Prigodnim poklonom  za gosta  sastanak je uspješno okončan.

Tan Sri Dato 'Dr. Wan Mohd Zahid Mohd Noordin, malezijski je nezavisni izvršni direktor Odbora Sime Darby Berhad. Kao takav  imenovan je  na Upravnom vijeću Yayasan Sime Darby 16. oktobra 2008.

Tan Sri Dato 'Dr. Wan Mohd Zahid drži Bachelor of Arts (Sude) diplomirao je  na Univerzitetu u Malezij, a doktorirao u Kaliforniji. Prošao je tečaj poslovnog menadžmenta u okviru programa Advanced Management na Harvard Business School. Karijeru je započeo kao učitelj, a na kraju je došao do pozicije glavnog u Ministarstvu obrazovanja. Njegov zadnji poslovni potez pred penzionisanje  je pozicija  generalnog direktora za obrazovanje