Prečice

Prijemni ispit za stipendiju.


Nedjelja, 25. mart 2018.

Predstavljen početak gradnje Studentskog paviljona na BURCH univerzitetu
Oct 09, 2015

Predstavljen početak gradnje Studentskog paviljona na BURCH univerzitetu

Danas na BURCH univerzitetu u Motif sobi održana je ceremonija početka gradnje studentskog paviljona od recikliranog materijala.


Prisutnim gostima u uvodnom govoru obratio se rektor Univerziteta  Prof.Dr. Mehmet Uzunoğlu koji je poželio  dobrodošlicu  ali i uputio čestitke studentima i mentorima na  ovako važnom projektu   kako za BURCH tako i za Bosnu i Hercegovinu.

Mnogi partneri prepoznali su kvalitet projekta  te su odlučili da nas u istom podrže. Između ostalih Francuska ambasada dala je veliki doprinos gradnji Paviljona, a danas ispred iste obratila se Claire Bodonyim ambasadorica  Republike Francuske za Bosnu i Hercegovinu. Gospođa Bodonyim istakla je kako je gradnja studentskog paviljona od velikog značaja jer se radi od recikliranog i ekološki prihvatljivog materijala te kako Francuska ambasada uvijek podržava dobre projekte poput ovog.

Studentima koji su prijavili svoje projekte  za prvo, drugo i treće mjesto uručena su priznanja i nagrade a iste je uručio dekan fakulteta za Inžinjering i informacijske studije BURCH univerziteta Prof. Dr. Yusuf Turan.

Zahvaljujemo svim partnerima na saradnji, studentima i mentorima mnogo sreće u izgradnji.