Prečice

Predstavljen početak gradnje Studentskog paviljona na BURCH univerzitetu
Oct 09, 2015

Predstavljen početak gradnje Studentskog paviljona na BURCH univerzitetu

Danas na BURCH univerzitetu u Motif sobi održana je ceremonija početka gradnje studentskog paviljona od recikliranog materijala.


Prisutnim gostima u uvodnom govoru obratio se rektor Univerziteta  Prof.Dr. Mehmet Uzunoğlu koji je poželio  dobrodošlicu  ali i uputio čestitke studentima i mentorima na  ovako važnom projektu   kako za BURCH tako i za Bosnu i Hercegovinu.

Mnogi partneri prepoznali su kvalitet projekta  te su odlučili da nas u istom podrže. Između ostalih Francuska ambasada dala je veliki doprinos gradnji Paviljona, a danas ispred iste obratila se Claire Bodonyim ambasadorica  Republike Francuske za Bosnu i Hercegovinu. Gospođa Bodonyim istakla je kako je gradnja studentskog paviljona od velikog značaja jer se radi od recikliranog i ekološki prihvatljivog materijala te kako Francuska ambasada uvijek podržava dobre projekte poput ovog.

Studentima koji su prijavili svoje projekte  za prvo, drugo i treće mjesto uručena su priznanja i nagrade a iste je uručio dekan fakulteta za Inžinjering i informacijske studije BURCH univerziteta Prof. Dr. Yusuf Turan.

Zahvaljujemo svim partnerima na saradnji, studentima i mentorima mnogo sreće u izgradnji.