Prečice

Program Partnerstva s Erasmus + zvanično je počeo
Jul 15, 2015

Program Partnerstva s Erasmus + zvanično je počeo

U okviru programa Erasmus + sredstvima Europske unije će se provoditi razmjena studenata i osoblja između BURCH Univerziteta i de Vest din Temišvar / West Sveučilište u Temišvarua.


Erasmus + međuinstitucionalni  sporazum iz  predmetnih  područja : Menadžment, Financije, Engleski jezik i književnost, Međunarodni odnosi  i Evropske studije.

Dakle studenti i osoblje dobit će   bespovratna sredstva za  akademsku  2015-2016 godinu za dolazne i odlazne mobilnosti Erasmus pojedinaca  iz Sarajeva do Temišvara i obratno.

 

Sa početkom iduće akademske godine 2015-2016, obje institucije trebale  bi   organizirati  internu selekciju kako bi se utvrdili konačni  kandidata za Erasmus mobilnosti. Nakon toga, obje institucije će razmijeniti liste odabranih kandidata te će postupiti po istim.

Od Sarajeva do Timisoara

- Jedan član  osoblja za nastavu iz Sarajeva u Temišvaru, za 5 dana aktivnost: 180 eura za putne troškova + 980 EURA izdržavanje grant za 5 dana aktivnosti i dva dana putovanja. Ovo je paušalni iznos.

- Jedan član osoblja za obuku iz Sarajeva u Temišvaru, za 5 dana aktivnost: 180 eura za putnih troškova + 980 EURA izdržavanje grant za 5 dana aktivnosti i dva dana putovanja. Ovo je paušalni iznos.

- Četiri BA / MA / PhD studenta  za studije iz Sarajeva u Temišvaru, za 5 mjeseci svaki: 180 eura za putne   troškovae+ 3750 EURA izdržavanje grant za 5 mjeseci aktivnosti. Ovo je paušalni iznos.

 

Iz Temišvara u Sarajevu

- Jedan član osoblja za nastavu iz Temišvara u Sarajevo, za 5 dana aktivnost: 180 eura za putnih troškova + 1.120 EURA izdržavanje grant za 5 dana aktivnosti i dva dana putovanja. Ovo je paušalni iznos.

- Jedan član  osoblja za obuku iz Temišvara u Sarajevo, za 5 dana aktivnost: 180 eura za putnih troškova + 1.120 EURA izdržavanje grant za 5 dana aktivnosti i dva dana putovanja. Ovo je paušalni iznos.

- Četiri BA / MA / PhD studenta  za studije iz Temišvara u Sarajevo, za 5 mjeseci svaki: 180 eura za putne  troškove + 3250 EURA izdržavanje grant za 5 mjeseci aktivnosti. Ovo je paušalni iznos.

Za detaljne informacije o programu: provjerite Vodič za Erasmus + programu ili kontakt

[email protected].