Prečice

Projekt izgradnje BURCH Studentskog paviljona podržale su domaće ali i međunarodne institucije
Sep 04, 2015

Projekt izgradnje BURCH Studentskog paviljona podržale su domaće ali i međunarodne institucije

Izgradnju studentskog paviljona od recikliranog materijala podržali su Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet Univerziteta Zagreb kao i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.


„Nadamo se, da će studenti - nakon što dani građenja, intenzivnog napora i saradnje prođu – pronaći u ovom procesu dovoljno razloga za redovno korišćenje prirodnih materijala, odbačenih predmeta ili integrativnih građevinskih postupaka u svojoj budućoj praksi. Tek kada prirodnim i uobičajenim budemo smatrali ono što nam je prirodno dato, možemo očekivati izmirenje sa svijetom u kojem živimo. Još jednom, želimo vam uspješno građenje i istinsko učenje“, kazao je Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

„Uvjeren sam da će BURCH  studentski paviljon značajno doprinijeti široj primjeni alternativnihm ekoloških prihvatljivih građevinskih materijala  u budućnosti i da predstavlja projekt od šireg značaja za društvo  u procesu europskih integracija. S obzirom da podrazumijeva aktivan pristup učenju, vjerujem da je ovo najbolji način da stimuliramo profesionalni razvoj i širenje vidika budućih stručnjaka“ stoji u riječima podrške  Red.Prof. Ljubomira Miščevića, dipl.ing.arh.  Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećamo studentski paviljon graditi će se od preko 80% recikliranog materijala koji se prikupi tokom akcije koja traje do 30. septembra 2015. godine na području Kantona Sarajevo. Ovo jer prvi studentski paviljon ovakve vrste koji se gradi na području Bosne i Hercegovine.

BURCH univerzitet zahvaljuje se svima koji su pružili podršku izgradnje studentskog paviljona.