Prečice

Sarajevo Forum i Sarajevo Green Infrastructur radionica
May 28, 2015

Sarajevo Forum i Sarajevo Green Infrastructur radionica

Burč Univerzitet domaćin je radionici na temu "Sarajevo Green infrastruktura" u organizaciji za studente mastera od 25. do 30. Maj, 2015 u kampusu Burč.


U prvoj sedmici  radionicu  "Sarajevo Green infrastruktura" je ugostio i realizovao   Burč Univerzitet,  a naredne sedmice od 1. do 5. Juna domaćin je  Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu .Radionica se realizuje u saradnji sa Programom IMLA Nürtingen i Weihenstephan univerziteta u Njemačkoj, Poljoprivredni fakultet  hrane i nauka u Sarajevu i Udruženju pejzažnih arhitekata u Bosni i Hercegovini.

 

Za potrebe rada na restauraciji  Trebevića grupa nastavnika i studenata  arhitekture, urbanog dizajna i pejzaža boravi će u Sarajevu.

 

Cilj je analizirati i razumjeti krajolik Trebevića iz više perspektiva usmjerenog ka  razvoju održivog i integriranog  koncepata i mjera za obostranu korist ljudi i prirode. Ova aktivnost je direktan nastavak LE Notre Pejzaž Foruma, koji je u maju 2014. godine  organizovan  na istoj lokaciji.

 

Radionica je također dio SARAJEVO FORUM-a (28 maj - 31. maj 2015.), koji se održava u suradnji s postojećim lokalnim inicijativama: u "Arhitektura dana" od "Lift-prostornog inicijative" i iznad spomenuli "Sarajevo Green infrastrukturu", Ljetna škola Sveučilište Nuertingen-Geislingen, Njemačka, zajedno s Međunarodnim Burch Univerziteta u Sarajevu, Univerzitet u Sarajevu i Nacionalnog udruženja pejzažnih arhitekata BiH.